Skip to the content

Herbouwtaxatie

Een onderdeel van het versterkingsprogramma van het NCG is het vaststellen van de herbouwwaarde. Dit zijn alle kosten om het huidige gebouw te slopen en een gelijkwaardig en aardbevingsbestendig gebouw te herbouwen. Deze herbouwwaarde wordt vastgesteld door een taxateur.

Als alle kosten (investeringskosten, marktwaarde en herbouwwaarde) in kaart zijn gebracht, kijkt het NCG voor welke oplossing u in aanmerking komt: versterken, nieuw bouwen, herbouwen of maatwerk. Het is dus erg belangrijk dat de herbouwwaarde correct en objectief wordt vastgesteld. 

Erkende taxateurs
Op de website van het NCG is te lezen dat taxaties worden uitgevoerd en gecontroleerd door erkende taxateurs. Het CVW stelt twee erkende taxateurs voor, maar u mag zelf ook een taxateur kiezen.

Onze werkzaamheden
Nadat we de taxatie hebben uitgevoerd, ontvangt u een rapportage. Nadat eventuele opmerkingen / aanvullingen zijn verwerkt, wordt de rapportage definitief gemaakt. 
Deze rapportage wordt vervolgens door een (andere) NIVRE expert gecontroleerd.

Vergnes Expertise is aangesloten bij NIVRE. U kunt Vergnes Expertise dus inhuren om de herbouwtaxatie uit te voeren. Naast het feit dat we echt onafhankelijk zijn, is het voor veel mensen een geruststellende gedachte dat we veel ervaring hebben met het aardbevingsdossier / mijnbouwschadedossier.
Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.