Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Machineschade

Schade aan machines kan gedekt worden met een machineverzekering. Omdat dit type verzekering meestal een toevoeging is op een brandverzekering, valt schade door brand, bliksem e.d. meestal buiten de dekking. De precieze dekking verschilt per verzekeraar/polis.

De totale schade is vaak uitgebreider dan alleen de herstel- / vervangingskosten. Als een productie stil komt te liggen door schade aan een machine, loopt een bedrijf omzet mis. Bedrijven kunnen deze kosten (aanvullend) verzekeren met bijvoorbeeld een machinebedrijfsschadeverzekering. 

In het geval van schade is het belangrijk dat alles zo snel mogelijk wordt afgehandeld en dat dit kundig gebeurt. Een bedrijf moet zo snel mogelijk weer operationeel zijn. Onze experts hebben jarenlange ervaring met het opnemen van directe en indirecte kosten bij machineschade.

Onze werkzaamheden

Vergnes Expertise kan in het geval van bedrijfsschade ingeschakeld worden als:

  • Schade expertisebureau (door de verzekeraar)
  • Contra-expertisebureau (door de verzekerde)
  • Adviseur

Als (contra)expertisebureau bezoeken we de locatie om de schade op te nemen. We nemen de directe en indirecte schade op zodat er een compleet beeld ontstaat. Na het bezoek maken we een rapportage en leggen we dit voor aan de opdrachtgever.

Meer weten?

Neem gerustcontact met ons op.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.